Romfracht reinforcement fibers - BAU Munich - Romfracht Group
Get In Touch
Oxigenului, nr. 5, IF district, 077037, Cernica, Romania
office@romfracht.com
Tel: +40.21.256.12.08
Work Inquiries
operations@romfracht.com
Tel: +40.21.256.12.08

Romfracht reinforcement fibers – BAU Munich

Article published in Revista Construcțiilor – No. 156, March 2019

 

Prezenţi în mod constant, in ultimll ani, la marile tărguri de profil din Europa și nu numai, echipa Romfracht şi-a întărit relaţiile de colaborare cu numeroase companii de top din industria betoanelor.
La BAU München 2019, ultimul târg la care am participat, am observat o creştere importantă a interesului vizitatorilor față de astfel de materiale inovatoare pentru construcţii. Ne-a bucurat să vedem tineri studenți la astfel de târguri, şi ne-a mirat să afiăm că în ţări precum Croaţia studiul fibrelor este inclus în curicula facultăţilor de construcţii.
A fost o bună oportunitate de a le explica, cu lux de amănunte, vizitatorilor, cum se comportă betonul ranforsat cu fibre şi beneficiile pe care le aduce această soluţie. Și nu În ultimul rănd, a fost o bună oportunitate de a ne revedea partenerii actuali.

Interesul vine atât din noutatea produselor, cât şi, mai ales, din performanţele lor în armarea dispersă a betoanelor. Este lesne de înțeles că un bun raport preţ/performantă aduce succes. O formulă care la noi a dat roade, bazăndu-ne pe investiţiile făcute perrnanent în cercetare şi în studierea comportamentului fibrelor pentru armarea betoanelor. Fibrele din polipropilenă reprezintă un salt în tehnologia de armare dispersă a betoanelor. Fibrele RoFero se pliază perfect pe piaţa pardoselilor, în intreaga lume. Un argument pentru rezultatele excelente obţinute de acest tip de fibre, conform EN 14889/2, este reprezentat de rezultatele obţinute în testele de laborator, respectiv cu un dozaj de doar 2,5 kg/m cub beton, pentru care se îndeplinesc, deja, condiţiile fR1CMOD = 0,5 mm > 1,5 (N/mm patrat) şi fR4CMOD = 3,5 mm > 1 (N/mm patrat). Cititorii avizaţi pot remarca foarte uşor avantajele conferite de armarea cu o cantitate atăt de mică de fibre.
În aceste condiții, criteriile de performanţă ale armării disperse cu acest tip de fibre sunt net superioare tuturor fibrelor din polipropilenă cunoscute până acum. Alegerea acestei soluţii pentru armare asigură şi optimizarea design-ului pardoselilor: se micșorează greutatea portantă, se măreşte distanţa dintre rosturile de dilatare (în anumite circumstanţe se poate renunța cu totul la rosturi – jointless floor), se reduce uzura discurilor diamantate, ca să nu mai vorbim despre creşterea rezistenţei în timp, mai ales în zonele predispuse la uzură, precum marginile pardoselii.
Precizăm că noi venim în ajutorul clienţilor noştri atât cu calculația de dozaj, cât şi cu optimizarea din stadiul de proiect a tuturor tipurilor de pardoseli, în funcție de spedficul fiecărui proiect. Să nu neglijăm faptul că, deşi tumarea unei pardoseli pare o operaţie simplă la prima vedere, în realitate fiecare pardoseală are specificul ei, iar dozajul se modifică în funcție de parametrii ceruţi în exploatare de beneficiar.
Aprecierea de care se bucură, din partea beneficiarilor, fibrele RoFero reprezintă pentru noi rezultatul eforturilor pe care întregul nostru colectiv de specialişti l-a întreprins în ultimii ani, pentru îmbunătăţirea calității produselor dar şi rezultatul preocupărilor permanente pentru a se asigura un raport preț/calitate care să-i mulţumească pe beneficiarii noştri. Iar faptul că produsele noastre sunt apreciate nu numai în ţară ci şi pe alte meridiane ne bucură foarte mult. Este o provocare să onorezi comenzi din locații ,,exotice”, precum Orientul Mijlociu, Africa, Insulele Maldive sau Emiratele Arabe, dar cu ajutorul colegilor noştri de la divizia Expediţii Intenaţionale din cadrul grupului Romfracht, acest lucru devine uşor de atins.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We use cookies to give you the best experience.